fredag den 14. oktober 2011

Vi er forandringen. Vi er det nye alternativ.

Vi ser ingen positiv fremtid i en økonomi baseret på spekulanter og købmænd som kun tænker på at tjene penge, uden hensyn til andre menneskers og naturens behov. Vi ønsker en økonomi der tjener mennesket på en bæredygtig og retfærdig måde. En økonomi som er til gavn for alle, i stedet for som nu, hvor alt for mange tjener en uretfærdig og ubæredygtig økonomi, der mestendels er til gavn for de få.

Vi ser friheden som en af de vigtigste drivkræfter i den positive udvikling af menneskeheden og ønsker derfor et samfund hvor den enkelte har den størst mulige frihed til at gøre som han eller hun måtte ønske, så længe disse handlinger ikke skader andres muligheder for at gøre som de ønsker. Vores frihed slutter hvor andres frihed begynder. Vælger vi at følge denne enkle læresætning i vores liv vil meget være opnået.

Vi mener at sammenhold og solidaritet er vigtige forudsætninger for en positiv, kollektiv udvikling af vores fællesskaber og opfordrer derfor alle til at være solidariske, samarbejdende og delende i alle livets mange rum. Hver for sig er vi svage og skrøbelige enkeltpersoner. Kun ved at stå sammen, samarbejde og dele livets glæder, opnår vi den nødvendige styrke til at skabe positiv kollektiv forandring.

Vi ser frem til at dele fremtidens fællesskaber med mennesker, der ligesom os, mest af alt blot ønsker at være frie og elskede og som derfor giver andre mennesker plads til at være frie, elskede og elskende. Kærligheden og friheden er de vigtigste kræfter i verden. Med dem er vi uendeligt stærke og ressourcefulde, mens vi uden dem er arme stakler på fast kurs mod undergangen. Det er derfor på høje tid at vi lader kærligheden og friheden vinde over frygten og dens nære slægtning - den usikre, barnlige egoisme.

Vi ønsker et samfund hvor der er frihed til forskellighed og hvor mange farver på paletten betragtes som en rigdom og en styrke. Vi anser mangfoldighed og åbenhed overfor andre perspektiver på tilværelsen end vores egne for en uvurderlig styrke. Vi ønsker derfor et samfund hvor der er plads til diversitet.

Vi mener det er af højeste vigtighed, at vi værner om den natur som garanterer vores overlevelse og som eneste dag forsyner os med produkter som er vigtige for vores overlevelse. Vi anser derfor bæredygtighed og styrkelser af naturen for at være nødvendige forudsætninger for en positiv kollektiv nutid og fremtid ifælleskab på planeten Jorden.

Vi er trætte af at blive domineret af mennesker, som mener de er bedre egnet end os til at træffe væsentlige beslutninger, som påvirker vores allesammens dagligdag. Vi ønsker direkte indflydelse på måden hvorpå vores fællesskaber indrettes og styres og vi ønsker derfor muligheden for, at være medbestemmende og medstyrende i alle de institutioner som vi, vores forældre og børn, befinder os i.

Ingen kommentarer: